Алое вера (Aloe Vera)

Производители

Нови продукти

Промоции

Гел за пиене Алое Вера

SAFT-0999

Нов продукт

Гел за пиене Алое Вера - 100% Био-екстракт от Aloe Vera (Barbadensis Miller). Уникален БИО-продукт на холандския производител SAFT! Помага при слаба имунна система, различни алергии, псориазис, стомашни проблеми, гъбички, висок холестерол и много други болести.

1000 ml.

Повече детайли

49,00 лв

Повече информация

За какво се използва Алое Вера?

алое вераАлое Вера се използва при:
Алергии, Акне, Екзема, Псориазис, Херпес, Диабет, Кръвно налягане, Висок холестерол, Анемия, Артрит, Разширени вени, Спортни болки, Хемороиди, Астма, Бронхит, Язва, Колит, Диспепсия, Стомашни проблеми, Изгаряния, Гъбички, Кожни възпаления, Обриви, Слаба имунна система, Съживяване на косата и скалпа, Странични ефекти от лъчетерапия, Зъбобол, Възпаление на венците, Лош дъх, Слънчеви изгаряния, Дехидратирана кожа, Кожни петна, Сърбеж, Ожулване, Порязване, Измръзване, Рани, Ужилвания.

 

Информация за Алое Вера

Наричано още "растение чудо" и "природен лечител", алоето крие в себе си много изненади.

Вирее на топъл и сух климат и независимо че някои го смятат за кактус, в действителност е от семейството на лилиите.

Родината на Алое е Африка. Растението има много видове, но най-разстространеното е Алое Вера или още Медицинско алое. Отглежда се и като градинско културно растение. Има сочни дебели листа. Използва се за медицински цели. Листата му съдържат антрахинонови гликозиди, биогенни стимулатори и др. Това растение е използвано в билколечението още в началото на първи век от новата ера. За него се споменава в Новия Завет - Йоан 19:39,40 "Дойде също и Никодим... и донесе около сто литри смес от смирна и алой".

То е Вечнозелено растение с изправено, високо до 1,5 м стъбло. Листата са мечовидни, дебели, сочни, заострени към върха на стъблото. При стайни условия цъфти твърде рядко. Частта от алое верата, която се употребява от нас са листата. От сока им чрез сгъстяване и изсушаване се получава стъкловидна маса, наречена алое или сабур. Още най-древните цивилизации познавали лечебното му действие. То действа омекотяващо и успокояващо на кожата и е известно, че дори Клеопатра го е използвала, за да поддържа кожата си. Тя използвала гел от свежо Алое, за да запази кожата си еластична и свежа. Египтяните пък го споменават като “Растението на безсмъртието”.

Вероятно арабските търговци са отговорни за разпространяването му в Персия, Индия и Далечния Запад, а името Алое идва от арабската дума Alloeh, която означава “блестящо горчиво вещество” заради горчивата течност, открита в листата му.

В Индия през четвърти век преди Христа хората вярвали, че растението Алое Вера растяло в Райските градини. Наричали го “Мълчаливия лечител” и го използвали за лечението на кожни заболявания и възпаления.

Запазва си сока и свежестта при условия, в които другите растения увяхват, затваряйки порите си, за да предотврати загубата на влага. Независимо че е тропическо растение, алоето е устойчиво на изключително ниски температури.

Състои се от 96% вода, а останалите му компоненти съдържат активни съставки като етерични масла, аминокиселини, витамини, ензими и гликопротеини. Съществуват повече от 250 вида алое, но растението Aloe Barbadensis Miller от хиляди години има легендарна медицинска репутация.

Мненията за лечебните свойства на "чудотворното растение" се предават от поколение на поколение в цял свят и едновременно се опознават лечебните му свойства. Превръща се в народен лек за много заболявания, както в суров вид, така и след преработка (сваряване, изсушаване) за вътрешно лечение. Гелът алое е "интелигентна" смес от антибиотично, кръвоспиращо, аналгетично действие (наричан "хормон за раните"), помага за лечението на ранени участъци.

Лекарите предписват Алое Вера за рани и последвали от тях белези. Също така Алоето е много ефикасно при слънчеви изгаряния, одрасквания, порезни рани, грижа за тялото и кожата. Помага за развитие на нови тъкани, лекува рак на кожата, предизвикан от слънцето. Препоръчва се за лечение на косопад, изгаряния, алергичен сърбеж, ухапване от насекоми и др. Освежава и отпуска външния слой на кожата и помага на суха или чувствителна кожа. Много стоматолози и челюстни хирурзи използват Алое при операции, за бързо възстановяване, за облекчаване на болки и други интервенции, като язви и мехури в устната кухина.

Кожата абсорбира Алоето четири пъти по-бързо от водата. Доказано е, че то помага за разширяване на порите, за по-бързата абсорбация на влагата и лечебните свойства, които притежава и едновременно се явява като седативно средство за кожата.

Как действа Алоето на кожата?

алое вера от лрПомага за отстраняване на мъртвите клетки и замяната им с нови. Богато е на витамини, ензими и метали.

Съставките му спомагат за достигане до вътрешния слой на кожата, а полизахаридът, който съдържа създава мрежа, която предпазва от загуба на естествена влага. Съдържа някои от основните антиоксиданти, спира достъпа на свободните радикали, причинители за разрушаване клетките на кожата и нейното състаряване.

Научно е доказано, че подобрява състоянието на клетките, засилва производството на колаген, намалява бръчките и регенерира кожата. Голямото съдържание на антиоксиданти увеличава достъпа на кислород до клетките, подсилва тъканта на кожата, предпазвайки я от външни дразнители.

Същевременно антиоксидантите забавят фото-стареенето, облекчават кожата при излагане на слънце и предпазват от изгаряне. Системнага употреба на Алое при акне помага за лечението му и окончателно изчистване на порите. Пълната серия Алое Вера за грижа на лицето и тялото е подходяща за всеки тип кожа.

Облекчава и дълбоко хидратира кожата, покривайки всяка нейна нужда. Голямата гама продукти на LR, ни позволява да се отдадем на действието на Алоето с богати комбинации, подходящи за грижата и здравето на кожата ни.

Алое Вера
1. Кралица на лечебните билки с над 100 лечебни съставки.
2. Познато средство за разкрасяване от древността - Клеопатра, Нефертити и др.
3. Египтяните са го използвали за лекарство.

aloe vera lr

Състав на Алое ВераАлое вера гел за пиене

Алое верата съдържа в себе си над седемдесет и пет подхранващи съставки и двадесет минерала, деветнадесет аминокиселини включително всичките осем основни аминокиселини и единадесет второстепенни, както и дванадесет витамина. Тези витамини включват: A, B1, B6, B12, C и E. Алоето също е известно и със своето свойство да задържа водата. Ако лист от него се отдели от основното растение и бъде поставено на слънце, той може да издържи така няколко седмици, без напълно да изсъхне. А ако бъде поставено отново във вода, пак ще се съживи.

Витамини
- Вит. В - има голямо влияние върху нервната система - при хронична умора, при стресови състояния.
- Вит. А - помага при гастрити и язви
- Вит. С и Е са силни оксиданти - предписват се пи хора, които работят при силно замърсена среда, където токсините се изхвърлят по-лесно, при тежки инфекциозни заболявания, след продължително вземане на антибиотици, при хора, при които трябва да се усили имунната система.

Метали - Калций, Калий, Магнезий, Натрий, Желязо, Мед, Цинк, Манган - необходими са за обмяната на веществата.

Аминокиселини - Лизин, Треанин, Ванилин, Матионин, Изолевкин, Фенолалин, Триптофан, Аргинин, Аспарагиназа, Глицин, Аланин, Кистеин, Тирозин, Пропин - укрепват отдпаднал организъм.

Ензими - Оксидаза, Каталаза, Амилаза, Липаза, Аланиназа, Фосфатаза, Криатинин, Фосфокиназа - нормализират кръвното налягане. Понижава нивата на кръвната захар.

Едно- и ди- захариди - Галактоза, Фруктоза, Захароза, Глюкоринова киселина - дават се при виене на свят, при нарушена централна нервна система.

 

1. Общи въпроси за гела за пиене Алое Вера

1. Кога трябва гел за пиене Алое Вера да се приема всеки ден?
Препоръчително е гелът за пиене Алое Вера да се приема преди хранене.

2. Колко дълго гелът за пиене Алое Вера може да се консумира след изтичане на срока, отбелязан на опаковката?
Отбелязаният срок на годност е датата, до която заводът-производител дава гаранция, че гелът за пиене Алое Вера притежава най-добро качество. И след изтичането на този срок обикновено продуктът може да се употребява за още известно време. След изтичането му обаче консумацията е на отговорност на потребителя и производителят не дава гаранция за факторите, свързани със срока на годност.

3. Съществува ли опасност при студено време гелът за пиене Алое Вера да замръзне и това да засегне качеството му?
Замръзването няма негативно влияние върху качеството на продукта и чувствителните съставки. Все пак това може да се отрази на консистенцията на гела.

4. Може ли гелът за пиене Алое Вера да се пие цял живот?
Да, напълно възможно е гелът за пиене Алое Вера да се приема цял живот. За хора в нормално здравословно състояние няма ограничения.

2. Въпроси за растението Алое Вера

1. Мога ли вкъщи да отрежа листото на растение Алое Вера и просто да пия сока?
Не е препоръчително да консумирате чистия гел от листото на Алое Вера необработен. Обелката на листа трябва да се отдели от вътре намиращия се гел. Под обелката има слой алоин, който прецизно трябва да бъде отстранен преди консумация. Това трябва да става под професионално ръководство. Поради това гелът за пиене Алое Вера редовно е подлаган на стриктна проверка за съдържание на алоин.

2. Какво действие има веществото алоин?
Алоинът е вещество със силно слабително действие, което при приемане във високи концентрации може да причини диария.

Отзиви

Все още няма отзиви от клиенти.

Напишете коментар

Гел за пиене Алое Вера

Гел за пиене Алое Вера

Гел за пиене Алое Вера - 100% Био-екстракт от Aloe Vera (Barbadensis Miller). Уникален БИО-продукт на холандския производител SAFT! Помага при слаба имунна система, различни алергии, псориазис, стомашни проблеми, гъбички, висок холестерол и много други болести.

1000 ml.

16 други продукта в същата категория: